3 redenen waarom overheidswebsites (soms) leuk zijn

We zijn allemaal wel eens verloren geraakt op een website van onze overheid. Het is dan ook terecht om ze daarvoor te bekritiseren. Behalve vandaag, want op deze speciale dag zetten wij ze net in de bloemetjes! Hier zijn 3 redenen waarom overheidswebsites echt geweldig zijn.


1. Elk Bezoek Is Een Avontuur

Waar begint je zoektocht? En waar zal hij eindigen? Wie zal het zeggen. Elk bezoek aan een overheidswebsite is zoals een spannend bezoek aan een labyrint in een pretpark!

2. Dat Nostalgisch Gevoel

Niets zo leuk als de website van je lokale dorpje met een kleine duizend inwoners bezoeken en zien dat deze sinds 2005 niet meer werd gewijzigd. Dezelfde ‘internetfora-stijl’ als de goede oude tijd, toen je nog Pokémonkaarten ruilde met je vrienden en The Backstreet Boys en Foo Fighters de hitlijsten vulden.

3. Elke Dienst Is (Blijkbaar) Geweldig

Je voelt je meteen trots om Belg te zijn. Enkele van onze overheidsinstanties gebruiken 80% van hun website om over zichzelf te praten, met een uitgebreide ‘over ons’, ‘wat we doen’ en ‘waarom we het doen’ sectie. Ben je op zoek naar concrete informatie over een probleem? Vergeet dat probleem toch! Dompel je onder in wat Belgisch patriotisme en kijk eens hoe goed we het allemaal doen!

Welke reden zou jij er nog aan toevoegen? Laat het ons gerust weten in de reacties!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang alle nieuwste updates.

E-mailadres