Een nieuwe aanwinst voor de panda's

Als we onze dagelijkse wandeling door het kantoor maken, zien we een fris gezicht naar een van de schilderijen in het atelier kijken. "Is er hier echt iemand aan het schilderen? Dat is cool, ik denk dat ik het hier leuk ga vinden."

Als je een lange tijd met situaties te maken hebt, begin je dingen als vanzelfsprekend te beschouwen. Daarom was ik blij om te praten met Yannis, de nieuwste aanwinst van PandaPanda.

Het is pas zijn derde week bij de studio, dus alles is nog relatief nieuw voor hem. Zelfs de creativiteit in Atelier Sommé. Ik ben bijvoorbeeld zo gewend geraakt aan een schilder die in een van de ateliers werkt, dat ik haar werk bijna als vanzelfsprekend ben gaan beschouwen. Maar voor Yannis is dit allemaal nieuw.

"Dit is zoveel beter dan zo’n typisch en saai kantoor", zegt Yannis. "Ik heb het gevoel dat het niet al te moeilijk zal zijn om hier inspiratie op te doen", voegt hij eraan toe.

Jij bent nieuw hier toch? Let’s talk!

Omdat ik altijd wil weten hoe mensen hun weg naar de studio vinden, vroeg ik Yannis of ik 15 minuten van zijn tijd mocht lenen voor een kop koffie. Ik wilde ontdekken wie the new kid on the block eigenlijk was.

"Ik ben een productontwerper. Of, UX/UI designer. Je kunt me noemen zoals je wilt, het komt op hetzelfde neer", zegt hij.

"Naast het feit dat ik gewoon een designer ben, heb ik nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de kleine familie die PandaPanda is. Ik heb zo'n warm welkom gekregen en ik voel me hier echt op mijn gemak. Ze hebben me zelfs een paar boeken over design gegeven die ik thuis kon lezen om aan de slag te gaan. Dat heeft me echt gemotiveerd", voegt hij eraan toe.

Yannis is nog een jonge bink, net van school en gretig om zijn eerste strepen te verdienen als productontwerper. PandaPanda gaf hem de kans om dat te doen.

Ik verdiende mijn strepen op bootcamp

Iedereen die start bij PandaPanda doorloopt een bootcamp. Gelukkig voor de trainees bestaat dit bootcamp niet uit het doen van push-ups en pull-ups. Ze moeten zich op andere manieren bewijzen.

"Tijdens mijn bootcamp werd ik ingewijd in de workflow van PandaPanda. Daarna ging ik aan de slag met mijn allereerste project, samen met wat hulp van anderen. Ik moest een website herontwerpen voor een dokterspraktijk die dringend aan toegankelijkheid toe was, vooral voor oudere mensen die gemakkelijk door de website moesten kunnen navigeren", zegt Yannis.

Dit project was Yannis' eerste 'real-life' ontwerpproject. En het had een vrij grote impact.

"Ik heb geleerd hoe ik met Figma moet werken. Ik heb altijd gewerkt met programma's zoals Adobe XD, dus dit was vrij nieuw voor mij. Maar eerlijk gezegd is het programma geoptimaliseerd voor ontwerpers dus leerde ik vrij snel de kneepjes. Nu, slechts een paar weken later, hou ik ervan om in Figma te werken. Ik gebruik het de hele tijd", zegt Yannis.

Ik krijg een kans om echte dingen te doen

Soms is het moeilijk voor jonge designers om een plaats te vinden waar ze zichzelf kunnen bewijzen. Maar bij PandaPanda is dat anders. De mensen die hier werken zijn allemaal onderaan begonnen en weten wat er nodig is om ervaring op te doen en te groeien als individu.

"Ik kan vragen stellen aan wie ik wil en ze zullen me altijd helpen. Dat waardeer ik echt. Ik vind het ook geweldig dat ik aan grotere projecten mag werken, zoals het maken van een ontwerpsysteem dat in principe de basis van je project is. Ik mag ook gebruikerstesten uitvoeren en ontwikkelaars informeren over hoe een ontwerp moet worden geïmplementeerd. Het kan soms uitdagend zijn, maar ik ben blij dat ik echt werk mag doen", zegt Yannis.

Ik waardeer het enorm dat ik aan grote projecten mag meewerken. Ik voel me hier echt gewaardeerd.

Je kunt de vonk in zijn ogen zien als hij praat over zijn eerste paar weken hier. Maar er is nog een andere vonk die net zo fel straalt als hij het over design heeft.

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in design. In mijn vrije tijd doe ik ook aan illustratie en branding. Als ik logo's, websites of ontwerpen tegenkom, vraag ik me vaak af hoe ik dat gedaan zou hebben", zegt Yannis.

"Dan begin ik gewoon te ontwerpen of ik gebruik Illustrator of Affinity Designer om logo's te maken. Dat is hoe ik mijn portfolio opbouw", voegt hij eraan toe.

Altijd op zoek naar verbetering

"Ik upload mijn experimentele ontwerpen naar Dribbble om er feedback op te krijgen. Ik wil graag weten wat mensen van mijn werk vinden en waar ik kan verbeteren", zegt Yannis.

"Ik gebruik ook Behance, Adobe's platform voor online portfolio's, om mijn portfolio verder te ontwikkelen door er tekst, afbeeldingen en video's aan toe te voegen. Tot nu toe ziet het er goed uit", voegt hij eraan toe.

Ik vraag graag feedback. Aan mijn collega's, maar ook aan vreemden op het internet die mijn werk op Dribble of Adobe Behance kunnen bekijken. Zo kan ik voortdurend groeien als designer.

Terwijl we de laatste slok van onze kop koffie nemen, is er nog een laatste vraag die ik echt wilde stellen: hoe is het om in dit soort kantoren te werken?

"Wel, het is zeker geen traditioneel kantoor", zegt Yannis, "maar dat vind ik juist zo leuk aan deze plek. Het hoeft niet allemaal zo formeel te zijn. Dit soort werkplekken stelt me op mijn gemak."

En terwijl hij wijst naar de schilderes die haar verfborstels weer heeft opgepakt om haar laatste kunstwerk af te maken, voegt Yannis eraan toe: "Kijk daar eens naar. Ik heb het gevoel dat waar ik hier ook kom, ik inspiratie zal vinden. Andere werkplekken bieden dat meestal niet."

"Nu, tijd om terug te gaan werken aan mijn portfolio", zegt hij terwijl hij vrolijk terugloopt naar zijn bureau. Ik heb het gevoel dat hij hier helemaal op zijn plaats is.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief & ontvang alle nieuwste updates.

E-mailadres